NL EN
DONEER NU!

Europese Commissie helpt de wijnsector, Eurocare teleurgesteld

8 juli 2020

Europese Commissie helpt de wijnsector, Eurocare teleurgesteld De Europese Commissie heeft besloten om voor de wijnsector, die last heeft van de coronacrisis, met een aanvullend pakket buitengewone maatregelen te komen.

De steun omvat de tijdelijke toestemming om zelf marktmaatregelen te organiseren, de verhoging met 10% van de bijdrage van de Europese Unie voor nationale steunprogramma's voor wijn en de invoering van voorschotten voor crisisdistillatie en -opslag.

De wijnsector zal verder profiteren van een verhoging van de EU-bijdrage (van 50% tot 70%) voor programma's die worden beheerd door producentenorganisaties. Ook worden meer middelen uitgetrokken voor de promotieprogramma's voor wijn.

Eurocare, de European Alcohol Policy Alliance, is teleurgesteld en veroordeelt het besluit van de Europese Commissie ten stelligste. Bekend is dat alcohol, zelfs in zeer kleine hoeveelheden, bepaalde soorten kanker veroorzaakt. Alcoholgebruik, vooral zwaar gebruik, verzwakt het immuunsysteem en vermindert daardoor het vermogen om infectieziekten zoals COVID-19 het hoofd te bieden.

Eurocare wijst er verder op dat Europa wereldwijd het hoogste alcoholgebruik per hoofd van de bevolking heeft.

Bronnen: europa.nu.nl en eurocare.org.

Laatste nieuws