NL EN
DONEER NU!

Utrechtse ondernemers ruziën met gemeente over alcohol op Koningsdag

20 januari 2019

Utrechtse ondernemers ruziën met gemeente over alcohol op Koningsdag Utrechtse horeca-ondernemers twijfelen of ze dit jaar evenementen gaan organiseren op pleinen als de Neude, Janskerkhof, Domplein en Stadhuisplein. Er is onenigheid met de gemeente, onder meer over het drankbeleid. De ondernemers vinden het niet eerlijk dat zij zich van de gemeente aan strenge regels moeten houden, terwijl bijvoorbeeld supermarkten grote hoeveelheden bier kunnen verkopen.

"Waar de horeca en organisatoren (terecht) streng gecontroleerd en gehandhaafd worden, kunnen supermarkten en particulieren ongehinderd grote hoeveelheden bier verkopen zonder enig zicht of dit aan minderjarigen en beschonken personen wordt verstrekt of verhandeld", aldus de ondernemers in een brief aan de gemeente. Ook zeggen ze dat het organiseren van een groot feest onaantrekkelijk wordt gemaakt door de strengere vergunningseisen en hoge kosten voor beveiliging en schoonmaak.

Tot slot vinden de ondernemers het vervelend dat op Koningsdag de boel al om 18.00 moet sluiten. "Dan is het feest net lekker aan de gang", staat in de brief.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws