NL EN
DONEER NU!

Coronapas voor de wc binnen

20 september 2021

Coronapas voor de wc binnen Mensen die op een buitenterras zitten moeten vanaf komend weekend hun coronatoegangsbewijs laten zien als ze binnen naar de wc willen.

Dat zegt demissionair minister Hugo de Jonge. Volgens hem is dat de consequentie van de wens van de Tweede Kamer om de coronapas niet verplicht te stellen voor terrasbezoekers.

Het kabinet liet al direct weten geen voorstander te zijn. Mark Rutte noemde het onverstandig om het coronatoegangsbewijs niet op het terras te laten gelden. Volgens de minister-president moeten terrasgasten toch naar binnen voor de wc of om af te rekenen. "Het kan ook gaan regenen en dan gaat iedereen opeens naar binnen," zo zei hij in het debat.

De praktische uitwerking kwam toen niet aan bod, maar nu dus wel. "Als je naar het toilet wil, moet je de QR-code alsnog laten zien", zei De Jonge. Dat is onhandig, erkende de minister, maar "de Kamer is de baas, wij volgen die overweging". De Jonge droeg nog wel een oplossing aan voor horecaondernemers: "Je kan een dixi naast de terrastafels neerzetten".

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws