NL EN
DONEER NU!

WHO document over etikettering alcoholhoudende dranken openbaar gemaakt

21 juli 2017

WHO document over etikettering alcoholhoudende dranken openbaar gemaakt Ter voorbereiding op de Informele Raad van de EU gezondheidsministers in Tallinn heeft de Europese regio van de WHO een discussiedocument opgesteld over etikettering van alcoholhoudende dranken. Dit document is nu openbaar gemaakt.

Het document gaat nader in op twee beleidsopties:
1. de invoering van verplichte waarschuwings- en informatielogo's op etiketten van alcoholhoudende dranken (zie illustratie);
2. de invoering van verplichte productinformatie op de etiketten van alcoholhoudende dranken, zoals de ingrediënten, het alcohol- en caloriegehalte, de additieven en de allergenen.

Het WHO/EURO discussiedocument bevat bewijsmateriaal en argumenten om m.b.t. de etikettering van alcoholhoudende dranken ook eisen te gaan stellen, net als bij andere voedingsmiddelen.

Volgens een recente inventarisatie van WHO/EURO (2016) hebben 13 Europese landen gezondheidswaarschuwingslogo's op alcoholhoudende dranken verplicht gesteld. Tussen de 13 en 15 landen eisen, afhankelijk van het type drank, dat er op de etiketten informatie wordt gegeven over calorieën, additieven, vitaminen en micro-elementen.

Bron: who.int

alcohol_labelling_full.pdfalcohol_labelling_full.pdf (2,38 MB)

Laatste nieuws