NL EN
DONEER NU!

Blokhuis stuurt Kamer brief over naleving leeftijdsgrens door sportkantines

30 april 2018

Blokhuis stuurt Kamer brief over naleving leeftijdsgrens door sportkantines In december 2016 heeft staatssecretaris Martin van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven onderzoek te laten doen naar de naleving van de leeftijdsgrens bij sportkantines, waar de naleving niet goed op orde is. Het onderzoek is uitgevoerd door Bureau Nuchter bij voetbal, hockey, tennis en zaalsporten.

De nieuwe staatssecretaris Paul Blokhuis informeert de Tweede Kamer nu over de resultaten van het onderzoek. Daaruit blijkt dat de nalevingspercentages van de sportkantines van de onderzochte sporten variëren van 17,9% tot 25,3%. Deze percentages verschillen niet significant van elkaar.

Blokhuis vindt de naleving ontoereikend. Wat hem betreft "zijn we de vrijblijvendheid voorbij", zegt hij tegen RTL Nieuws. De staatssecretaris wil betere afspraken maken met de sportbonden, die volgens hem al wel beseffen dat ze er een schepje bovenop moeten doen. Andere verkoopkanalen laten veel hogere nalevingspercentages zien. Hij wil over de naleving concrete doelstellingen en maatregelen afspreken in het Preventieakkoord met de partijen die hierbij een rol moeten en kunnen spelen. Blokhuis oppert dat sportkantines voortaan pas later op de dag de tap kunnen openen, als veel kinderen en jongeren al naar huis zijn.

Bronnen: rijksoverheid.nl en hartvannederland.nl.

naleving-leeftijdsgrens-alcohol-in-sportkantines-van-nederlandse-sportbonden-en-zaalsporten.pdfnaleving-leeftijdsgrens-alcohol-in-sportkantines-van-nederlandse-sportbonden-en-zaalsporten.pdf (327 kB)

Laatste nieuws