NL EN
DONEER NU!

Alcoholbranche start campagne in aanloop naar Kamerdebat

10 februari 2017

De Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), het samenwerkingsverband van producenten en importeurs van alcoholhoudende dranken, start vandaag de mini-campagne ‘Alcoholbeleid goed geregeld’. Belangrijkste boodschap: het Nederlandse alcoholbeleid werkt veel beter dan de meeste mensen denken.

Peter de Wolf, directeur van STIVA: “Het hardnekkige beeld bestaat dat het niet goed gaat in Nederland. Dat is niet waar. Het Nederlandse beleid werkt. We zijn door de huidige aanpak echte voorlopers in Europa.”

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP: “De start van deze STIVA-campagne is niet willekeurig. Volgende week woensdag is er immers in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over alcohol- en tabaksbeleid met staatssecretaris Martin van Rijn. De alcoholbranche wil vooraf haar geluid nog een keer laten horen”. Hij vindt het vreemd dat De Wolf zegt dat het goed gaat met het Nederlandse alcoholbeleid. Van Dalen: “Onlangs hebben 10 gezondheidsorganisaties een Alcoholmanifest opgesteld, en als je alle cijfers daarin tot je door laat dringen, zie je dat Nederland op sommige terreinen ernstige alcoholproblemen heeft. Er moeten echt aanvullende maatregelen worden genomen.”

Bron eerste 2 alinea’s: stiva.nl.

Laatste nieuws