NL EN
DONEER NU!

"Dascha was dronken, café moet dat gezien hebben"

9 december 2015

"Dascha was dronken, café moet dat gezien hebben" Dascha Graafsma was dronken toen ze 1,5 week geleden onder een trein terechtkwam. Daarvoor had het meisje met vriendinnen een café bezocht. Toxicoloog Frank van de Goot stelt dat het anderen in het café niet kan zijn ontgaan dat Dascha zwaar onder invloed is geweest.

Gezien de hoeveelheid alcohol die ze om 06.00 uur 's morgens nog in haar lichaam had, moet Dascha zwaar onder invloed zijn geweest. Dat moet in het café zichtbaar geweest zijn. Van de Goot: "Er heeft een meisje van 16 dronken in een café gestaan. Dat mag sowieso niet."

In het lichaam van Dascha werden ook sporen van drugs gevonden. "Drugs die we helaas vaker zien bij jongeren in het uitgaansleven," zegt Van de Goot.

Eigenaar Dennis Jan Drieënhuizen van het betreffende café zegt dat hij pas over Graafsma hoorde toen een vriendin van haar kwam vertellen dat ze zoek was. "Daarna zijn we gaan zoeken." Volgens Drieënhuizen is het onmogelijk uit te sluiten dat iemand drugs het café in gesmokkeld heeft.

Update: Peter R. de Vries verklaart later in RTL Late Night dat Dascha weliswaar gedronken had, maar dat ze slechts een klein beetje alcohol op had.

Bronnen: ad.nl en rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws