NL EN
DONEER NU!

Selincro mag in Europa op de markt gebracht worden

2 maart 2013

Een pil waardoor je de drang naar alcohol kunt afblokken en waardoor patiënten met alcoholafhankelijkheid minder gaan drinken. Dat is wat het nieuw medicijn Selincro belooft. Het Europees Geneesmiddelenbureau verleende recent zijn goedkeuring om het medicijn op de markt te brengen in alle 27 Europese landen.

De goedkeuring komt er na drie dubbelblinde, placebogecontroleerde studies bij 2000 patiënten met een alcoholafhankelijkheid. Het totale alcoholgebruik van patiënten met een drankgebruik dat een hoog risico inhoudt voor de gezondheid, daalde na een maand met 40%, na zes maanden met 60%.
Het medicijn werkt op het motivatiesysteem van de hersenen, dat bij mensen met een alcoholafhankelijkheid verstoord is. Die zone in de hersenen zorgt ervoor dat je plezier beleeft aan alcohol drinken. Als je het medicijn langere tijd neemt, dan vermindert dat plezier en dus ook de drang naar alcohol. Het medicijn is bedoeld om in te nemen ‘indien nodig'. Dat wil zeggen dat de patiënt een pil neemt telkens hij het risico voelt om alcohol te drinken. Het farmaceutisch bedrijf Lundbeck verwacht om tegen midden 2013 met het medicijn op de markt te komen.

Bron: standaard.be.

Laatste nieuws