NL EN
DONEER NU!

Nederlandse jongvolwassenen tevreden

30 november 2017

Nederlandse jongvolwassenen tevreden Jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar zijn in grote mate (85%) tevreden met hun leven en hun vriendenkring, blijkt uit de Jeugdmonitor die het CBS vandaag publiceert. Jongvolwassenen drinken minder dan tien jaar geleden. 86% van de jongeren tussen de 18 en 25 drinkt.

Ook fijn: jongeren die drinken hebben niet vaker overgewicht dan de niet-drinkers en zijn niet minder sportief. Voor jonge vrouwen geldt dat niet-drinkende vrouwen vaker overgewicht hebben dan vrouwen die wel alcohol drinken. Volgens het CBS is dat te verklaren doordat vrouwen met een migratieachtergrond vaker niet drinken én niet sporten.

In de stad wordt minder gedronken dan op het platteland en wie drinkt, rookt vaker. Een meerderheid van de jongeren geeft aan dat ze de leeftijdsgrens voor alcohol precies goed vindt voor het gebruik van zowel zwak-alcoholhoudende drank als sterke drank. Uit onderzoek blijkt ook dat de meerderheid van de jongeren alcohol schadelijk voor de gezondheid vindt. De meeste jongeren zijn zich bewust van de mogelijke negatieve gezondheidseffecten van alcohol: dagelijks alcoholgebruik is volgens meer dan de helft van de jongeren niet gezond. Echter, volgens 42% is het afhankelijk van de hoeveelheid die gedronken wordt.

Bron onder meer: trouw.nl.

landelijke-jeugdmonitor-2017.pdflandelijke-jeugdmonitor-2017.pdf (10,8 MB)

Laatste nieuws