NL EN
DONEER NU!

PvdA in actie tegen 'Heineken Biertegoed'

19 oktober 2016

PvdA in actie tegen 'Heineken Biertegoed' Meer dan tweeduizend cafés over het hele land waarmee de bierbouwer contracten heeft afgesloten doen er aan mee: 'Heineken Biertegoed', een nieuwe, vorige maand gepresenteerde spaaractie van de brouwer. Als het aan PvdA-Tweede Kamerlid Marith Volp ligt is het snel gedaan met die innovatieve actie waarmee Heineken activiteiten in winkels en in de horeca verbindt.

Volp, van oorsprong huisarts en fervent bestrijdster van alcoholreclames, wil dat staatsecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) in touw komt tegen 'Biertegoed'. Daarbij kunnen kopers van kratjes Heineken of sixpacks voor gratis pils in het café sparen. Weggeven van bier staat op gespannen voet met het overheidsbeleid dat alcoholconsumptie in ieder geval niet stimuleert, vindt Volp.

Volp drong er eerder bij het kabinet tevergeefs op aan dat Heineken en andere alcoholproducenten geweerd worden als sponsor in de sportwereld. Heineken denkt dat het PvdA-Kamerlid ook deze keer geen voet aan de grond krijgt. In een officiële reactie van gistermiddag heet het dat de bierbrouwer de antwoorden van staatsecretaris Van Rijn op de vragen vanuit de PvdA-fractie 'met vertrouwen tegemoet ziet'. De spaaractie is 'zorgvuldig' opgezet, zegt de brouwer.

Bron: volkskrant.nl.

kamervragen-heineken-biertegoed.pdfkamervragen-heineken-biertegoed.pdf (35,4 kB)

Laatste nieuws