NL EN
DONEER NU!

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIX zonder ID

17 mei 2018

Staatssecretaris Blokhuis en wethouder Everhardt starten landelijke actie NIX zonder ID De landelijke actie NIX zonder ID is vandaag gestart door staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en wethouder Victor Everhardt van Volksgezondheid en Jeugdzorg (Utrecht).

Van 17 mei tot 1 juni vraagt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met het Trimbos Instituut, extra aandacht voor het naleven van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak. Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers in te schatten. De NIX zonder ID actie helpt ze daarbij.

Om zelf te ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn om leeftijden in te schatten, nam vandaag de staatssecretaris plaats achter de kassa in een supermarkt. Hier nam hij het eerste certificaat van de vernieuwde CBL e-learning ‘Soms moet je Nee verkopen’ in ontvangst.

Everhardt vindt het heel logisch dat de aftrap van de campagne in Utrecht plaatsvindt. "Wij hebben in Utrecht Stichting NIX18, een unieke samenwerking van horeca-ondernemers, Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente. De stichting organiseert zelf het toezicht op de naleving van de leeftijdsgrens. De NIXzonderID-actie wordt in Utrecht aangegrepen om extra aandacht te besteden aan de vanzelfsprekendheid van het laten zien van een geldig ID. Bij het uitgaanspubliek is dit niet altijd even vanzelfsprekend en leidt soms tot problemen aan de deur. Dat willen we voorkomen, zodat iedereen in Utrecht een gezellige uitgaansavond kan beleven."

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws