NL EN
DONEER NU!

Heineken gaat Verstappen sponsoren

20 februari 2023

Formule 1 coureur Max Verstappen en Heineken zijn een samenwerking voor minimaal zes jaar aangegaan. De miljoenendeal is uniek te noemen, want normaal gesproken gaat de bierbrouwer niet in zee met individuele sporters.

Tweevoudig wereldkampioen Verstappen wordt op twee manieren ambassadeur van Heineken. Allereerst ontwikkelen beide partijen samen een nieuw gameplatform: Player 0.0. Die titel staat ook groot op de helm van Verstappen. Player staat voor gaming (simracen), een sport die wereldwijd een snelle vlucht neemt, 0.0 op alcoholvrij. Verstappen: "Als fervent gamer en gepassioneerd simracer vind ik het fantastisch om een rol te spelen in het nieuwe gaming-initiatief Player 0.0."

Daarnaast wordt de Limburger (25) een van de gezichten van de ’When You Drive, Never Drink’-campagne van het biermerk.

Marketing- en sponsorexpert Chris Woerts: "Ik denk dat de totale dealwaarde, inclusief de marketingactiviteiten van Heineken, zo rond de 50 miljoen ligt, over die zesjarige periode. Er is ook nog een contract afgesloten met het team van Max, met RedBull Racing. Dat zal een miljoentje of 5 per jaar zo ongeveer opleveren denk ik. Max tussen de 2 en de 3 miljoen, en de rest gaat naar de marketing van Heineken om het uit te dragen."

Bronnen: formule1.nl, telegraaf.nl en panorama.nl..

Laatste nieuws