NL EN
DONEER NU!

Onbemande mini-markets verkopen wijn en bier

6 september 2021

Van der Valk Harderwijk heeft sinds kort een onbemande mini-market, 24 uur per dag geopend, waar ook bier en wijn wordt verkocht. De winkel is niet alleen voor de hotelgasten. Via scankassa’s kunnen ook gasten van buiten het hotel, met een pinpas boodschappen doen.

Het concept van de shop is van Wundermart, een nog jong Nederlands bedrijf. Wundermart installeerde in Nederland en Duitsland tot nu toe dertig onbemande foodmarkets in de lobby’s van hotelketens Marriott, Accor Hotels, Hyatt, NH Hotels en Best Western. Ook werd er een Wundermart neergezet in een ziekenhuis in München.

Wie een fles wijn of bier voor de scankassa houdt moet de vraag beantwoorden of hij of zij 18 jaar is. Bij ‘yes’ kan gewoon worden afgerekend met de pinpas. Maar er is wel degelijk toezicht, laat manager Crissy van der Valk aan het regionale dagblad De Stentor weten. "Het is volledig in het zicht van de receptie."

Sandra van Ginneken, adviseur Alcoholwet van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, geeft aan dat deze manier van leeftijdscontrole niet is toegestaan. De Alcoholwet stelt dat je op basis van een ID-bewijs moet vaststellen of iemand 18 jaar of ouder is. Van Ginneken: "Dat kan niet op afstand door iemand in de receptie."

Bronnen: destentor.nl en mtsprout.nl.

Onbemande mini-markets verkopen wijn en bier

Laatste nieuws