NL EN
DONEER NU!

Drankverbod winkels Amsterdamse Wallen voor Ajax-Chelsea

23 oktober 2019

Drankverbod winkels Amsterdamse Wallen voor Ajax-Chelsea Vóór de voetbalwedstrijd Ajax - Chelsea van vanavond mogen winkels op de Amsterdamse Wallen geen alcohol verkopen. Dit om overlast van dronken supporters in het gebied te voorkomen. Het verkoopverbod geldt tussen 12.00 en 18.00 uur.

Traditiegetrouw trekken (buitenlandse) voetbalsupporters naar de Wallen op de dag voor een wedstrijd. Dat gaat gepaard met veel drankgebruik. Eerder zorgde dat voor enorme overlast voor bewoners en ondernemers in het gebied en moest de politie ingrijpen.

Op de Wallen geldt al een verbod om alcohol te drinken op straat. Nu gaat Amsterdam over tot een tijdelijk alcoholverkoopverbod voor winkeliers en slijterijen. Burgemeester Halsema wil zo een herhaling van overlast en ongeregeldheden voorkómen.

Winkeliers hoeven de flessen drank niet uit hun winkel weg te halen, maar ze mogen het gewoon niet verkopen. Doen ze dat wel, dan lopen ze het risico op een boete van €1.200,-.

De getroffen slijters in het Wallengebied vinden dat zij de dupe zijn. Slijter Max Aker: "Ik vind het bizar dat je geen drank meer mag verkopen”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Het verkoopverbod is behoorlijk arbitrair, vindt Aker. “Een minuut lopen verderop kan je gewoon een sixpack bier halen. Daarnaast vind ik het bizar dat je in een café wel gewoon allemaal drank mag kopen, maar in een slijterij niet." Aker pleit voor meer politie, om zo de veiligheid op de Wallen te garanderen. "De nadruk moet liggen op het handhaven van de orde, niet op het duperen van een ondernemer. Laten we gewoon lekker geniet van de wedstrijd, en de ondernemer zijn werk laten doen."

Bronnen: amsterdam.nl en wnl.tv.

Laatste nieuws