NL EN
DONEER NU!

SGP wil minimumprijs alcohol

20 november 2017

SGP wil minimumprijs alcohol In Schotland heeft het Britse Hooggerechtshof groen licht gegeven voor het invoeren van een minimumprijs voor alcohol. Kees van der Staaij (SGP) roept staatssecretaris Blokhuis (VWS) op om het goede voorbeeld van Schotland te volgen. Dat blijkt uit Kamervragen die hij heeft gesteld.

Van der Staaij: "Samen met de ChristenUnie pleit de SGP al jaren voor een landelijk verbod op stuntprijzen met alcohol. Met name minderjarigen zijn voor deze acties erg gevoelig omdat ze én heel voordelig aan alcohol kunnen komen én in korte tijd heel veel kunnen nuttigen. Het introduceren van een minimumprijs, om daarmee ongezond gedrag te ontmoedigen, zou daarom goed nieuws zijn!"

Lees hieronder de schriftelijke vragen aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:
1. Heeft u kennis genomen van het bericht ‘Schotland voert minimumprijs voor alcohol in’, waarin vermeld wordt dat Schotland als eerste land ter wereld een minimumprijs voor alcoholische dranken invoert?
2. Bent u het met het Britse Hooggerechtshof eens dat Europese wetgeving geen belemmering vormt voor het invoeren van een minimumprijs voor alcoholische dranken omdat het belang van de volksgezondheid zwaarder weegt?
3. Bent u bereid om het goede voorbeeld van Schotland te volgen en in navolging van hen, en waarschijnlijk ook Wales, ook in Nederland een landelijke minimumprijs voor alcohol in te voeren? Zo ja, op welke termijn wilt u hiervoor een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer aanhangig maken? Zo nee, waarom niet?

Bron: sgp.nl.

Laatste nieuws