NL EN
DONEER NU!

Gedurende carnaval weinig handhaving openbare dronkenschap

4 maart 2019

Gedurende carnaval weinig handhaving openbare dronkenschap Gedurende de carnavalsweek wordt openbare dronkenschap grotendeels door de vingers gezien. Dit blijkt uit bureauonderzoek van Feestkleding 365, op basis van CJIB-cijfers en een enquête onder 2.000 carnavalsvierders.

Tijdens carnaval houden de feestvierders zich doorgaans niet in als het aankomt op alcoholconsumptie. Meer dan de helft (53%) van de carnavalvierders drinkt meer dan 15 glazen tijdens de carnavalsweek. Ondanks alle liters bier die worden geconsumeerd, worden er tijdens carnaval niet meer boetes uitgeschreven wegens openbare dronkenschap dan gedurende een normale week: 186.

Een woordvoerder van de politie Brabant Zuid Oost laat weten dat de politie wel optreedt bij problemen op het gebied van openbare orde, maar ook extra alert moet zijn op bijvoorbeeld woninginbraken en alcohol in het verkeer. Indien zij zouden controleren op openbare dronkenschap, zouden ze niet meer aan iets anders toekomen. De politie vertrouwt erop dat alles vredig verloopt en ziet geen noodzaak voor extra controle of handhaving.

Bron: feestkleding365.nl.

Laatste nieuws