NL EN
DONEER NU!

Delftse studenten leren bewuster om te gaan met alcohol

10 juli 2019

Delftse studentenverenigingen, TU Delft, Rode Kruis, gemeente en Stichting Jeugd en Alcohol van de Delftse kinderarts Nico van der Lely gaan de komende vier jaar samenwerken om studenten te leren bewuster met alcohol om te gaan.

Het is de voortzetting van een succesvolle proef, het afgelopen jaar. Harde cijfers zijn er nog niet, maar er is brede steun onder de studenten. En sommige studentenclubs zeggen al te maken te hebben met een lagere baromzet.

"We zijn een jaar geleden gestart met de samenwerking om studenten beter voor te lichten over alcoholgebruik en hoe ze er mee om moeten gaan. Dat heeft goed uitgepakt. Iedereen is er enthousiast over: van gemeente en Rode Kruis tot de studenten in Delft", vertelt Daphne de Wit, woordvoerster van het Reinier de Graaf ziekenhuis, waar de Polikliniek Jeugd en Alcohol onder valt. De Wit: "Alcohol is al heel lang onderdeel van de studentencultuur, het probleem is niet na een jaar opgelost. Maar we zijn wel op de goede weg, omdat iedereen is doordrongen van het belang."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws