NL EN
DONEER NU!

Vlaamse combi wasserette/restaurant wil naar Nederland komen

10 mei 2024

Vlaamse combi wasserette/restaurant wil naar Nederland komen Het Vlaamse horecaconcept Wasbar, een combinatie van een restaurant en een wasserette in één ruimte, wil naar Nederland komen. Dat is opvallend, want het concept is volgens de Alcoholwet niet toegestaan en er mogen dus ook geen vergunningen voor worden verleend.

Het concept van Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau stamt uit 2012. Wasbar heeft inmiddels 12 locaties in België, in Antwerpen (foto), Gent, Brussel, Brugge en Hasselt.

De formule heeft zijn Nederlandse lancering al langer op het programma staan, maar werd enkele jaren uitgesteld als gevolg van de coronacrisis. Wasbar kopieert zijn concept 1 op 1 van België naar Nederland, al kunnen er enkele nuanceverschillen worden aangebracht. Waar Wasbar locaties wil vestigen, is nog niet bekend.

Volgens de Alcoholwet moet een gemeente een horecavergunning weigeren als redelijkerwijs moet worden aangenomen dat bepaalde met name genoemde verboden zullen worden overtreden. Eén van die verboden is het in de horecalokaliteit aanbieden van diensten, uitgezonderd diensten van recreatieve en culturele aard. De wasserette-service die Wasbar biedt valt onder de diensten die niet in een horecalokaliteit aangeboden mogen worden.

Bron: retailtrends.nl.

Laatste nieuws