NL EN
DONEER NU!

Kinderen café-eigenaar krijgen drank op nieuwjaarsreceptie gemeente Eindhoven

7 januari 2015

Café-eigenaar Frank van Nieuwenhof uit Eindhoven kreeg al twee keer een bekeuring omdat hij klanten onder de 25 jaar niet om hun ID vroeg. Daarom liet hij zijn twee kinderen, van achttien en twintig jaar oud, naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente gaan. Zij kregen gewoon alcoholische drank, zonder dat ze iets werd gevraagd.

"Ik wil in overleg met de gemeente hierover", zegt Van Nieuwenhof. "Ik heb één boete met succes aangevochten en de andere zaak loopt nog. Collega's hebben door deze controles het zwaard van Damocles boven hun hoofd hangen. Het wekt ergernis en dat probeer ik door deze ludieke actie aan de kaak te stellen."

In een reactie zegt de gemeente dat haar nieuwjaarsreceptie voldoet aan de leeftijdsregels van de Drank- en Horecawet. Het was namelijk een receptie voor genodigden en niet tegen betaling. "Er waren dus ook alleen volwassenen uitgenodigd", aldus een woordvoerder. Daarbij krijgt het cateringpersoneel van de gemeente Eindhoven volgens de woordvoerder altijd specifieke instructies om bij twijfel te vragen naar legitimatie voordat alcohol geschonken wordt.

Bronnen: omroepbrabant.nl en nos.nl.

Laatste nieuws