NL EN
Steun het werk van STAP!

Minder alcohol: minder broeikasgassen én gezonder

28 februari 2018

Minder alcohol: minder broeikasgassen én gezonder De gemiddelde consument kan de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van zijn eten het beste verlagen door lagere consumptie van rood en bewerkt vlees tijdens het avondeten en minder frisdank en minder alcohol overdag. Dat is namelijk ook goed voor de gezondheid van de consument.

Dat blijkt uit een onderzoek van het RIVM, gepubliceerd in BMC Public Health, waarin gekeken werd naar verduurzaming van ons voedingspatroon op een wijze dat er ook gezondheidswinst wordt behaald.

van-de-kamp---reducing-ghg-emiddion-while-improving-diet-quality.pdfvan-de-kamp---reducing-ghg-emiddion-while-improving-diet-quality.pdf (607 kB)

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl