NL EN
Steun het werk van STAP!

Roosendaal scherpt eisen exploitatievergunning horeca aan

20 januari 2016

Roosendaal scherpt eisen exploitatievergunning horeca aan De gemeente Roosendaal verscherpt de voorwaarden voor het aanvragen van een horecaexploitatievergunning. In de Algemene Plaatselijke Verordening wordt opgenomen dat de ondernemer of een leidinggevende die op vergunning staat gemeld, verplicht in de horecazaak aanwezig is.

Ook komt in de APV te staan dat alle horecazaken voortaan afzonderlijk getoetst worden waarbij het levensgedrag van de ondernemer en de leidinggevenden wordt gecheckt. De strengere voorwaarden zijn volgens de gemeente nodig, omdat horecazaken kwetsbaar zijn voor ondermijnende criminaliteit. Daarnaast toetst de gemeente het bestemmingsplan van een pand om te kijken of er op een gebouw wel een horecafunctie rust.

Bron: internetbode.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl