NL EN
DONEER NU!

Slechte wijnoogst Frankrijk

28 augustus 2017

Slechte wijnoogst Frankrijk De wijnoogst in Frankrijk zou dit jaar wel eens stukken lager kunnen uitvallen dan vorig jaar. Dat voorspelt het Franse ministerie van Landbouw. De totale productie in de Franse wijngebieden zou 18% lager uitvallen. Sinds de Tweede Wereldoorlog was de opbrengst niet zo laag.

In april heeft het tien dagen gevroren, deze zomer is het erg droog geweest en rondom Bordeaux heeft het ook nog gehageld. Funest voor de wijnstruiken. In de Bordeaux en Jura is de helft van de oogst verloren gegaan.

Toch zullen wij er in Nederland niet erg veel van merken, denkt BNR correspondent Eveline Bijlsma: "Er is natuurlijk niet alleen wijn uit één jaar op de markt. Bovendien is Frankrijk niet de grootste producent, dat is Spanje."

De Franse wijnboeren zijn ondertussen niet blij. Ze hebben om compensatie gevraagd, maar het is de vraag of ze dit ook gaan krijgen, denkt Bijlsma: "De overheid spreekt alleen van een landbouwramp als de hele wijnstruik is stukgevroren en dat lijkt nu niet het geval."

Bron: bnr.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl