NL EN
DONEER NU!

Medemblik gaat blaastesten invoeren

13 mei 2017

Medemblik gaat blaastesten invoeren Met haar nieuwe Evenementenbeleid gaat de gemeente Medemblik jongeren bij de entree van een feesttent of horecagelegenheid met een blaastest confronteren. Die test zal worden uitgevoerd door mensen van Link Preventie.

De Kermisborrels, een zeer bekend Westfries verschijnsel, worden vaak georganiseerd door particulieren en zijn dus laagdrempelig voor de jeugd die er overmatig veel alcohol nuttigt. Controle daarop blijkt erg lastig te zijn. In Wognum vindt daarom een interessante pilot plaats waarbij jongeren tijdens de kermis blaastesten tegemoet kunnen zien.

Medemblik wil geen verbod op kermisborrels. Maar als er meer dan 75 gasten zijn, moet men voortaan in het bezit zijn van een evenementenvergunning én een ontheffing van de Drank- en Horecawet als men voor de drank moet betalen.
Dat laatste is overigens niks bijzonders: de Drank- en Horecawet bepaalt immers dat er altijd een vergunning of ontheffing moet zijn als er voor alcoholhoudende dranken geld gevraagd wordt.

Bron: westfrieslandactueel.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl