NL EN
Steun het werk van STAP!

Veel niet opgeleide flexwerkers in horeca

29 juli 2013

Veel niet opgeleide flexwerkers in horeca In acht op de tien horecagelegenheden bestaat meer dan 25% van het personeelsbestand uit flexwerkers. Bij drie op de tien is dit aantal zelfs hoger dan 50%. Amper 3% van deze flexwerkers beschikt bij aanvang van de werkzaamheden al over een Verklaring Sociale Hygiëne (omgaan alcohol/drugs/tabak), HACCP (voedselveiligheid) of BHV (bedrijfshulpverlening) .

De investeringen in het opleiden van het personeel laten een dalende trend zien, wat leidt tot verminderde hygiëne, gastvrijheid & veiligheid. Dit blijkt uit onderzoek vanuit Stichting Horeca Onderwijs, op basis van navraag bij een groot aantal uiteenlopende horecagelegenheden.

Bron: sho-horeca.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl