NL EN
DONEER NU!

De opkomst van alcoholvrije “sterke drank”

16 januari 2014

Alcoholvrij bier in de horeca is een bekend fenomeen. Ook alcoholvrije wijnen komen steeds meer in beeld. Maar de alcoholvrije markt biedt steeds meer: whisky, sangria, rum, vermout, likeuren.

Wiljan Dorrepaal van La Source ziet dat de horecabranche de scepsis omtrent het alcoholvrije segment overwint. 'Nu de leeftijdsgrens is opgetrokken van 16 naar 18 komen steeds meer ondernemers naar mij toe.' Dorrepaal: 'De whiskydrinker zal niet zo snel een glas alcoholvrije whisky tot zich nemen. Maar het is wel uitermate geschikt voor mixdrankjes voor de jeugd. Denk aan alcoholvrije rum-cola of whisky-cola.'

Bron: missethoreca.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl