NL EN
Steun het werk van STAP!

Rode wijn en chocola dragen niets bij aan langer leven

14 mei 2014

Rode wijn en chocola dragen niets bij aan langer leven Er is geen enkele aanwijzing dat de mens gezonder wordt of langer leeft door rode wijn, chocola of druiven te nuttigen. Het antioxidant resveratrol in deze voedingsmiddelen geeft geen bescherming tegen hart- en vaatziekten of kanker, zoals vaak wordt gedacht. Dit blijkt uit omvangrijk onderzoek van de Johns Hopkinsuniversiteit dat deze week wordt gepubliceerd in het Amerikaanse medisch vakblad JAMA.

Volgens Sander Kersten, hoogleraar moleculaire voeding aan de Universiteit Wageningen, is de JAMA-studie belangrijk vanwege de omvang. Volgens Kersten willen mensen graag geloven dat rode wijn goed voor ze is. 'Dat rodewijndrinkers relatief gezond zijn, heeft heel andere oorzaken. Het gaat veelal om hoogopgeleide, welgestelde burgers. Die leven sowieso langer en gezonder.'

Bron: volkskrant.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl