NL EN
Steun het werk van STAP!

10 miljoen jaar geleden leidde eten van gevallen fruit tot enzym ADH4

2 december 2014

10 miljoen jaar geleden leidde eten van gevallen fruit tot enzym ADH4 Biologen van het Sante Fe College in Gainesville (Verenigde Staten) bekeken wanneer in de evolutie het enzym ADH4 opdook. Dat enzym is nodig om alcohol af te kunnen breken. Het blijkt dat de voorvaders van de mens al zeker tien miljoen jaar geleden het enzym in hun lichaam hadden.

Zo'n 15 miljoen jaar geleden veranderde het klimaat drastisch, en daarmee ook de leefomgeving van onze voorvaders in Oost-Afrika. Als gevolg daarvan gingen zij meer fruit eten dat op de grond was gevallen, in plaats van fruit dat zij uit bomen plukten. Gevallen fruit bevat meer ethanol en dankzij het enzym kon dat worden afgebroken na consumptie.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl