NL EN
Steun het werk van STAP!

CVZ wil alcoholgebonden stoornissen schrappen uit pakket

22 januari 2013

CVZ wil alcoholgebonden stoornissen schrappen uit pakket Volgens het tijdschrift Zorgvisie staan alcoholgebonden stoornissen op de nominatie om uit het verzekerd pakket te worden gehaald. Dat zou blijken uit een nog niet openbaar gemaakt conceptrapport van het College voor Zorgverzekeringen.

Zorgvisie is in bezit van het conceptrapport “Geneeskundige GGZ, deel 2”. Daarin brengt het CVZ in kaart welke psychische zorg in aanmerking komt voor vergoeding volgens de Ziektekostenwet (ZFW). Als mensen toch in aanmerking willen komen voor zorg die niet in het basispakket zit, dan moeten ze die uit eigen zak betalen of zich aanvullend bijverzekeren.

In een bijlage van het rapport staat een lijst van psychische stoornissen die volgens het CVZ niet onder de geneeskundige ggz behoren te vallen. Op de nominatie om uit het verzekerd pakket gehaald te worden gehaald zijn alcoholgebonden stoornissen en aanpassingsstoornissen. Ook zijn opgenomen psychische stoornissen met een meer somatische achtergrond. Het gaat onder meer om delier en dementie.

Bron: zorgvisie.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl