NL EN
Steun het werk van STAP!

Waarschuwingslabels alcohol en zwangerschap

8 december 2011

Waarschuwingslabels alcohol en zwangerschap Deze week sturen de FAS Stichting (FAS= Foetaal Alcohol Syndroom), haar Europese koepelorganisatie (European FASD Alliance) en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) aan alle leden van de Kamercommissie van VWS een ansichtkaart met daarop vier stickers met daarop het niet-drinken-tijdens-de-zwangerschaplogo. Deze stickers kunnen demonstratief op alcoholhoudende dranken worden geplakt.

De ansichtkaart wordt in Europa door in totaal 20 organisaties gestuurd naar o.a. hun Ministers van Volksgezondheid en leden van de nationale parlementen.

Het doel van deze actie is om daarmee de wens te kennen te geven dit logo in al deze landen verplicht wordt om af te beelden op het etiket van alcoholhoudende dranken.

In een brief aan Minister Schippers van VWS dringen de FAS Stichting, de European FASD Alliance en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid er op aan om ook in Nederland dit logo verplicht te stellen. In de brief wordt uiteengezet waarom het van belang is dat ook in Nederland deze waarschuwing op alcoholhoudende dranken wordt aangebracht.

Organisaties of personen die over een aantal van de (gratis) ansichtkaarten willen beschikken kunnen daartoe contact opnemen met STAP of met de FAS Stichting.

Vraag gratis kaarten met stickers

verzoek-minister-schippers_1.pdfverzoek-minister-schippers_1.pdf (444 kB)

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl