NL EN
Steun het werk van STAP!

Ambachtelijk bier bevat gemiddeld meer schimmelstoffen

26 oktober 2017

Ambachtelijk bier bevat gemiddeld meer schimmelstoffen Ambachtelijk gebrouwen biertjes bevatten doorgaans meer giftige schimmelstoffen dan industrieel bier. Dat kan bij dagelijkse inname een risico vormen voor de gezondheid, concluderen onderzoekers van het instituut voor voedselveiligheid Rikilt (Wageningen Universiteit) in een donderdag verschenen studie.

Zij onderzochten duizend verschillende bieren afkomstig uit 47 voornamelijk Europese landen. Vervolgens werden de hoeveelheden giftige stoffen die door schimmels worden uitgescheiden gemeten. Een belangrijke schimmelgifstof is deoxynivalenol, ofwel DON. Vrijwel elk bier bevat DON. Maar bij 22 ambachtelijke biertjes lag de concentratie DON boven de toegestane dagelijkse hoeveelheid.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl