NL EN
Steun het werk van STAP!

Lunchrooms noemen zich vaker brasserie en de alcoholverkoop stijgt

28 oktober 2015

Lunchrooms noemen zich vaker brasserie en de alcoholverkoop stijgt Tot 2009 was bijna iedere bezochte lunchroom alcoholvrij, of bleek de verkoop van alcoholhoudende dranken nihil. Tussen 2010 en 2014 bedroeg de omzet uit alcohol in de door www.lunchroom.nl bezochte zaken inmiddels ruim 8%. In 2015 is dat bijna 19% (!).

Steeds meer lunchrooms noemen zich ‘brasserie’ en je ziet de omzet per gast enorm stijgen. De lunchroombranche is met een inhaalslag bezig. De toegenomen omzet per gast komt deels door het schenken van alcoholhoudende dranken, maar ook het aanbieden van diners leidt tot een hogere omzet.

Bron: lunchroom,nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl