NL EN
DONEER NU!

Van Dalen hoopt dat VVD-plannen naar de prullenbak worden verwezen

16 mei 2023

Champagne bij een boekpresentatie, een krat bier halen bij de Gamma, alcohol proeven in de supermarkt. Dat gaat – als Thierry Aartsen van de VVD zijn zin krijgt - de versoepeling van de Alcoholwet betekenen. Dat schrijft STAP-directeur Wim van Dalen in het Nederlands Dagblad.

Het wetsvoorstel van Aartsen leidt tot een grotere verkrijgbaarheid en zichtbaarheid van alcohol. Dat valt niet te rijmen met de afspraak in het kader van het Preventieakkoord om de beschikbaarheid van alcohol te beperken. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert het aantal verkooppunten te verminderen, naast het verbieden van alcoholreclame en het ervoor zorgen dat alcohol niet te goedkoop is.

Van Ooijen zit stevig in zijn maag met het regeerakkoord waarin de uitbreiding van het aantal verkooppunten juist is opgenomen. Hij heeft zijn zorgen duidelijk geuit. Ook in kringen van D66 zijn ernstige twijfels.

Van Dalen hoopt oprecht dat Den Haag de plannen van Aartsen naar de prullenbak verwijst. "Onze gezondheid is ermee gediend."

Bron: nd.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl