NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: “Geen letter met wodka voor kinderen"

13 november 2018

Geen puur, of melk, maar een chocoladeletter met de smaak van wodka, gemixt met energiedrank. Die letter ligt in de schappen van snoepwinkel Jamin. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is niet blij met dit sintsnoep met drank.

Mensen die denken dat ze van de chocoladeletter dronken zullen worden hebben het mis: hij bestaat uit witte chocolade, plantaardige olie en slechts 0,2 procent wodka. De wodka-variant is niet de enige letter waar een alcoholische versnapering in verwerkt is. Zo verkoopt de snoepwinkel ook een chocoladeletter met Baileys en eentje met advocaat.

Wim van Dalen is directeur van Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en begrijpt niet dat Jamin dit soort snoepgoed in het assortiment heeft. "De combinatie alcohol en chocolade is niet nieuw, denk bijvoorbeeld aan bonbons met likeur. Maar dit snoepgoed is expliciet op jongeren gericht. Ik kan me niet voorstellen dat Jamin hiermee volwassenen probeert te bereiken."

Volgens Van Dalen raken kinderen door dit soort snoepgoed sneller gewend aan smaken die voor volwassenen bedoeld zijn. "Ze gaan echt een grens over. Ik weet niet wat ze bezielt." De directeur hoopt dat de letters dan ook niet aanslaan. "Het enige dat je kunt doen is Jamin erop aanspreken en dit als maatschappij afkeuren."

Bron: rtlnieuws.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl