NL EN
DONEER NU!

Van Dalen blij met besluit Center Parcs

13 november 2017

Van Dalen blij met besluit Center Parcs Center Parcs haalt alcoholvrije Heineken-producten uit een welkomstkoffertje die gasten krijgen bij binnenkomst. Na een klacht dat de alcoholvrije dranken speciaal gericht zouden zijn op jonge kinderen, stopte het vakantiepark er direct mee. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, dat het probleem aankaartte bij de media, is blij dat de producten uit de koffertjes gaan.

“We zijn benaderd door een Britse bezoeker die verbaasd en boos was dat zijn kinderen het koffertje met deze inhoud kregen”, zegt Wim van Dalen, directeur van Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP tegen RTL Z. "Die kinderen kregen dat letterlijk in de handen geduwd." Van Dalen ziet het dan ook als een poging van Heineken om via Center Parcs producten op het netvlies van kinderen te krijgen.

Het verweer dat het koffertje niet bedoeld is voor kinderen maar voor het hele gezin schiet bij Van Dalen in het verkeerde keelgat. "Dat is de eeuwige discussie met de alcoholindustrie", zegt hij. "Als je ziet hoe dit eruit ziet, dan is het gewoon een kindvriendelijk pakketje. Heineken kán zich met deze alcoholvrije producten ook makkelijk op kinderen richten zonder de wet te overtreden”, zegt Van Dalen.

Heineken stelt in een reactie de onbedoelde gang van zaken ten zeerste te betreuren.

Bron: rtlnieuws.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl