NL EN
DONEER NU!

RTL Nieuws: winkeliers mogen alcohol verstrekken om mensen naar de stad te lokken

26 maart 2016

RTL Nieuws: winkeliers mogen alcohol verstrekken om mensen naar de stad te lokken Vandaag besteedde RTL Nieuws aandacht aan de start van de omstreden VNG blurring pilot waarin het een beperkt aantal winkeliers en kappers in 40 gemeenten één jaar lang wordt toegestaan om zonder vergunning alcohol te schenken. Doel is mensen naar de stad te lokken.

Sandra van Ginneken, medewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, is tegenstander van de pilot. Recent onderzoek heeft (opnieuw) aangetoond dat teveel alcohol niet goed voor je is. De overheid heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in succesvolle campagnes om het alcoholgebruik te matigen, zoals 'DRANK maakt meer kapot dan je lief is' en 'NIX18'. En nu gaan gemeenten opeens op meer plaatsen drankverstrekking toestaan. Van Ginneken: "Men realiseert zich blijkbaar niet hoe gevaarlijk het is."

Wethouder Maarten Struijvenberg van Rotterdam ziet geen probleem. Hij denkt dat winkels door alcohol te schenken "gezellig en leuk" kunnen worden en dat dat "een reden kan zijn om naar een winkel te gaan".

Bron: rtlnieuws.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl