NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: “Radler wordt gezien als bier, omdat het van een brouwer komt”

31 maart 2016

Van Dalen: “Radler wordt gezien als bier, omdat het van een brouwer komt” Het biergebruik is in 2015 gestegen, het gebruik van wijn en gedistilleerd niet. De stijging van het biergebruik is vooral omdat we kiezen voor alcoholvrij, alcoholarm of zo’n hippe radler. "En dat die drankjes het zo goed doen komt omdat ze gezien worden als bier, omdat het van een brouwer komt." Aldus Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP in de Telegraaf van vandaag.

Maar je ziet ook een toename van de speciaalbieren, vaak van lokale kleine brouwerijtjes. "Omdat steeds meer mensen alcoholvrije dagen of zelf weken hebben, gaan ze er eens goed voor zitten als ze wel een biertje drinken," legt Cees-Jan Adema van de Nederlandse Brouwers uit.

Van Dalen van STAP: "Het lijkt er toch op dat men zich meer zorgen maakt over de risico’s van alcohol. Dat men het begint te zien als iets lekkers, maar niet per se als iets gezonds. En omdat je wil genieten, kies je iets anders."

Bierspecialist Alice van der Kuijl herkent die beweging: "De trend is dat er minder alcohol wordt genuttigd, maar de flessen die wél open worden getrokken, zijn kunstwerkjes op zich."

Bron: telegraaf.nl (inloggen) of textview.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl