NL EN
DONEER NU!

STAP: 'Bizar dat zwangere Katja alcohol probeert'

6 mei 2020

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP vindt het “zeer bizar” dat Katja Schuurman alcohol heeft gedronken terwijl zij zwanger is. De actrice en presentatrice bekende eerder deze week in het programma Beau dat zij had geprobeerd hoe alcohol proeft nu zij zwanger is. Ze voegde daar gelijk aan toe dat haar lichaam "geen behoefte meer had aan alcohol".

STAP heeft hier geen goed woord voor over. "Het is wetenschappelijk onomstotelijk bewezen dat alcohol drinken tijdens zwangerschap grote consequenties kan hebben voor het kind", stelt een zegsman desgevraagd. "Dat is algemeen bekend, dus waarom zou je dat risico nemen? Bovendien heeft Katja als prominente mediapersoonlijkheid een voorbeeldfunctie. Het zou goed zijn als ze zich daar, zeker nu, iets meer bewust van is."

Katja Schuurman reageert op de uitspraken van STAP door te beklemtonen dat zij tijdens haar zwangerschap niet heeft gedronken. Zij vertelde eerder deze week in het programma Beau dat zij niet drinkt tijdens de zwangerschap en dat zij het, toen ze een slok proefde, niet eens meer lekker vond.

"Uiteraard weet ik dat alcohol drinken slecht is, zeker tijdens de zwangerschap", stelt ze nadrukkelijk in een korte reactie. "Mijn uitspraak bij Beau wordt nu verdraaid. Ik wilde juist duidelijk maken dat ik mijn gezondheid heel serieus neem, zeker in deze situatie."

Update: Inmiddels is er een goed gesprek geweest tussen Wim van Dalen, directeur van STAP, en Katja Schuurman.

Bronnen: shownieuws.nl en rtlboulevard.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl