NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: Recordpoging Danzig "moedigt aan tot extreem drankgebruik"

23 maart 2017

Van Dalen: Recordpoging Danzig "moedigt aan tot extreem drankgebruik" Een recordpoging van uitgaansgelegenheid Danzig om vrijdag 31 maart duizend shots Jägerbull te drinken, leidt tot verbaasde reacties. Volgens STAP zet Danzig hiermee aan tot overmatig drankgebruik. Jägermeister ondersteunt de actie niet.

Onder de naam 'Record Jägerbull drinken verbeteren – Jägerbull voor €2-' nodigt Danzig het uitgaanspubliek uit om meer dan duizend shots Jägermeister gemengd met Red Bull te komen drinken. Volgens het STAP zet het danscafé hiermee aan tot overmatig drinken. "Het is een zotte actie en niet meer van deze tijd om dit soort acties te houden. Je moedigt mensen die al onder invloed zijn, aan om meer te drinken. Volgens de wet ben je dan strafbaar. Daarnaast moeten die beschonken mensen ook weer over straat, dat brengt ook weer risico’s met zich mee waarvoor het café aansprakelijk kan worden gesteld", zegt directeur Wim van Dalen.

Volgens STAP zou de overheid hiertegen stappen moeten ondernemen. Zo moet de gemeente erop toezien of dit soort evenementen wel past bij de stad. De gemeente laat weten dat zij ervan uitgaan dat alle horecagelegenheden in de stad de regels kennen. Ook in dit specifieke geval. Een reden tot extra maatregelen ziet de gemeente niet.

Update 16.30: Een woordvoerder van Danzig laat weten dat het evenement inmiddels een andere invulling heeft gekregen. "We gaan een poging wagen om een record aan groene smoothies te drinken. Ook is de frisdrank op die avond gratis", aldus de woordvoerder.

Bron: denhaagfm.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl