NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: “Twee glazen per persoon is lachwekkend”

22 april 2016

Van Dalen: “Twee glazen per persoon is lachwekkend” Zeven Amsterdamse winkels mogen vanaf deze week van de gemeente Amsterdam alcohol schenken. Ze moeten zich wel aan enkele regels van de Drank- en Horecawet houden. De belangrijkste regel is echter: maximaal twee glazen per persoon.

Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP: "Die afspraak van twee glazen per persoon is lachwekkend. Hoe gaat de gemeente dat controleren? De ondernemer wil zijn klant plezieren, dus die houdt zich er sowieso niet aan." Maria Slabbers van Toon Amsterdam geeft toe dat ze het aantal glazen per persoon niet zo nauw neemt. "Als een klant drie glazen drinkt en iemand anders eentje, is het gemiddeld twee. We laten het heus niet uit de hand lopen. Het is ook in ons belang dat de proef slaagt."

Marc Houben van de SlijtersUnie vindt het kwalijk dat alcohol wordt ingezet 'als wonderolie voor de economie'. "Dit gaat de binnenstad niet redden, maar bij meer incidenten kan het alcohol wel in een kwaad daglicht stellen." Ook is Houben bang voor oneerlijke concurrentie.

Bron: parool.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl