NL EN
DONEER NU!

STAP vindt het niet kunnen: klanten met gratis alcohol naar kroeg lokken

15 januari 2018

STAP vindt het niet kunnen: klanten met gratis alcohol naar kroeg lokken Om vroeg uitgaan te bevorderen is een uitgaansvereniging opgericht: Gangmakers. Jongeren tussen de 18 en 30 jaar kunnen zich aanmelden, waarna kroegen deze personen (tegen een vergoeding aan Dutch Entertainers, de organisator van de vereniging) kunnen selecteren als gangmaker. Als zij op uitgaansavonden vroeg in de kroeg zijn krijgen zij en hun vriendengroep een gratis drankje.

"Als er geen alcohol geschonken wordt, komen mijn vrienden en ik niet." Dat durft horecagangmaker Carlos Klazinga wel met zekerheid te stellen.

"Of het fenomeen gangmakers werkt?" Raymond Brinkhof, bedrijfsleider van café 'Dorst!' kan het nog niet beamen. Het is de tweede keer dat het café de app gebruikt om gangmakers uit te nodigen. Brinkhof deelt graag honderd biertjes of wijntjes op een avond uit, als hij daarmee nieuwe, vaste bezoekers kan aantrekken. "Het mag ook een non-alcoholisch drankje zijn."

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP vindt lokken met drank een verkeerde manier om dit tijdsprobleem aan te pakken. "Kroegen mogen geen gratis alcohol beloven," zegt directeur Wim van Dalen. "Dat is tegen hun eigen landelijk beleid." Van Dalen hoopt op meer eerlijkheid over de gevaren die alcohol met zich brengt.

Bron: rtvoost.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl