NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: “Alcoholvrij biertje smaakt nu beter”

14 februari 2017

Van Dalen: “Alcoholvrij biertje smaakt nu beter” Alcoholvrij bier is ongekend populair, de consumptie is stevig gegroeid en steeds meer bierfabrikanten springen in de ontstane markt. Ook buiten Nederland groeit de vraag naar alcoholvrij bier.

Alcoholvrij bier is populairder om meer redenen, waaronder technologische. "Alcoholvrij bier smaakt nu beter dan tien jaar geleden", zegt Wim van Dalen, directeur van het Nederlands instituut voor Alcoholbeleid STAP. Fabrikanten hebben volgens hem hard gewerkt om alcoholvrij bier zo te laten smaken dat het naar wens blijft van de consumenten, en daar zijn ze volgens hem goed in geslaagd.
Daarnaast past de opkomst in een trend dat consumenten wat bewuster zijn van wat ze nuttigen. Plus dat jongeren ook pas na hun 18e alcohol mogen drinken, en dus eerder aan de alcoholvrije bieren en Radlers moeten. De consumptie van alcohol daalt al jaren gestaag, stelt STAP.

Na het wegfilteren van alcohol zouden fabrikanten zich ook kunnen storten op het wegfilteren van koolhydraten, want bier maakt dik en dat komt mede door deze voedingstoffen. In de VS liggen de lightbieren al gewoon in de winkel. En ook in Nederland hebben Jupiler en Amstel low-carbvarianten. Het is niet heel moeilijk te maken en het zou ook passen in de tijdgeest waarin consumenten meer bezig zijn met gezond voedsel.

Bron: fd.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl