NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: "Waarom geldt verbod niet voor betaald voetbal?"

10 april 2018

Van Dalen: "Waarom geldt verbod niet voor betaald voetbal?" De KNVB knijpt al jaren een oogje toe wat betreft het alcoholgebruik op de tribunes. En dat vond het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP niet kunnen, en wees de bond fijntjes op zijn eigen stadionregels. Het doel was simpel: de KNVB moet zijn eigen regels handhaven. Maar wat blijkt: de oproep had een averechts effect, want de Nederlandse voetbalbond wil nu het verbod op alcohol op de tribunes schrappen.

De voetbalbond wil de verantwoordelijkheid nu bij de clubs zelf leggen, maar deze actie kan op weinig begrip van STAP rekenen. "De KNVB heeft vorig jaar het alcoholgebruik langs de lijn bij amateurwedstrijden volledig aan banden gelegd", aldus Wim van Dalen, directeur van STAP. "Met als argument om de orde en rust onder het publiek te handhaven. Waarom geldt dat dan niet voor het betaald voetbal?"

Bij Van Dalen heerst onbegrip over de beslissing van de KNVB. "De belangen rondom voetbal zijn natuurlijk hoog en er zal ook druk vanuit clubs zijn geweest. Daarnaast zal ook Heineken zijn invloed op deze beslissing hebben gehad. Toch is het natuurlijk schandalig dat de KNVB deze beslissing niet naar buiten brengt."

Bron: ad.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl