NL EN
DONEER NU!

STAP is tevreden dat minder jongeren alcohol drinken

26 oktober 2018

STAP is tevreden dat minder jongeren alcohol drinken Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, zei vanmorgen tijdens een interview op NOS Radio 1 Journaal dat hij tevreden is met de verhoging van de alcoholleeftijd, nu bijna 5 jaar geleden. Minder jongeren drinken immers.

Van Dalen vindt het ook winst dat veel ouders de leeftijd van 18 jaar nu ook thuis hanteren. Zij zijn het als drinknorm gaan zien. De wettelijke grens geldt niet voor privégebruik.

Maar helaas drinkt nog een deel van de jongeren van 16 en 17 jaar extreem veel. Dat komt omdat jongeren vaak niet kunnen stoppen na 1 of 2 glazen en zij alcohol ook als iets positiefs ervaren. Om dát aan te pakken moet er iets gedaan worden tegen de enorme reclame- en promotiedruk van drank. Ook zal de prijs omhoog moeten.

Er zullen dus nog stappen gezet moeten worden. Daarom praat staatssecretaris Paul Blokhuis over aanvullende maatregelen in het kader van het Nationaal Preventieakkoord. Maar er is weerstand vanuit de industrie.

Bron: nporadio1.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl