NL EN
DONEER NU!

STAP wil alcohol duurder maken

3 oktober 2016

STAP wil alcohol duurder maken 'De prijs van alcohol moet omhoog!' Dat wil het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, nadat uit cijfers van het RIVM is gebleken dat alcohol onze samenleving miljarden kost. Een verhoging van kosten zou het drankgebruik in Nederland naar beneden kunnen krijgen, volgens Wim van Dalen, de directeur van STAP.

Peter de Wolf van brancheorganisatie STIVA is het daar niet mee eens: "De echte probleemdrinkers bereik je niet met een accijnsverhoging." Die groep alcoholmisbruikers zou met hun gedrag het plezier verpesten van 92% van de Nederlanders, aldus de Wolf.

Een andere oplossing is volgens Van Dalen om een minimumprijs per eenheid af te spreken. "Een krat bier is dan áltijd 14 euro, in tegenstelling tot nu waar je voor veel minder een krat spotgoedkoop bier kan kopen in de supermarkt."
Dat is niet het antwoord, zegt STIVA: "In andere landen zie je dat jongeren ondanks zulke maatregelen nog steeds binge-drinken. Wij zetten liever in op betere voorlichting, zoals de succesvolle BOB-campagne."

Bron: nporadio1.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl