NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: "Naar een alcoholarme generatie"

1 juni 2018

Van Dalen: "Naar een alcoholarme generatie" Eén glas alcohol is al slecht voor de gezondheid, zo stond onlangs in de krant. Zal drank de weg gaan van de sigaretten en wordt geheelonthouding de nieuwe norm? Of nemen we er nog eentje? Hiervoor ruim aandacht in de nieuwste editie van HP/De Tijd. Eén van de geïnterviewden is Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

Van Dalen denkt dat we toegaan naar een alcoholarme generatie. "Dat we alcohol weer gebruiken zoals in de jaren vijftig: op specifieke momenten." Dat kwam uit schaarste voort, beaamt Van Dalen, maar ook uit na te streven soberheid en eerzaamheid. "Dus niet overdag en ook niet doordeweeks. Op feestjes schenkt de gastheer in, dus je kunt het niet zomaar zelf pakken." Voor Van Dalen is een verbod "wat al te letterlijk".

Wel pleit hij voor gezondheidswaarschuwingen op flessen, naar analogie van die op rookwaar. "De relatie tussen alcohol en kanker is steeds duidelijker", zegt hij. "Kennis moet bepalend zijn in hoe we omgaan met alcohol."

Bron: hpdetijd.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl