NL EN
DONEER NU!

Van Dalen op BNR radio over stijging 50-plussers met alcoholproblematiek

24 juli 2015

Van Dalen op BNR radio over stijging 50-plussers met alcoholproblematiek Een leeftijd boven de 50, hoog inkomen en dito opleiding gaat vaak samen met een voorliefde voor een glaasje te veel. Uit Brits onderzoek blijkt dat juist deze groep mensen in veel gevallen meer drinkt dan goed voor hen is.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut Alcoholbeleid STAP, bevestigt op BNR Radio dat deze trend ook in Nederland opgemerkt is. "We zien de laatste tien jaar een forse stijging (van zo'n 136%) van het aantal mensen van boven de 55 dat hulp zoekt bij alcoholproblematiek."

Aan deze problematiek liggen een aantal zaken ten grondslag, meent Van Dalen. "Financieel is er geen belemmering: ze verdienen genoeg. En daarnaast zijn er nog altijd veel misverstanden over hoe gezond het kan zijn. Veel mensen denken nog steeds dat als je wat ouder wordt, het goed voor je hart is om te drinken. Dat kan in hele kleine mate zo zijn, maar dan is het nog altijd slecht voor andere delen van je lichaam. Ook mensen die bang zijn voor dementie denken vaak nog dat alcohol daarbij een preventieve rol kan spelen, maar dat is echt niet zo."

Bron: bnr.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl