NL EN
DONEER NU!

“Sporters worden nu, cru gezegd, gebruikt om alcohol te verkopen”

16 oktober 2019

“Sporters worden nu, cru gezegd, gebruikt om alcohol te verkopen” Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is niet blij met afspraken over het Holland Heineken House en de band tussen NOC*NSF en Heineken. STAP wil dat de sportkoepel breekt met de bierbrouwer en kwam met een opvallende oproep aan de olympische sporters niet akkoord te gaan met de nieuwe deal. De Volkskrant interviewde Wim van Dalen, directeur van STAP, hierover.

Van Dalen: “Sporters worden nu, cru gezegd, gebruikt om alcohol te verkopen. Het Holland Heineken House is een grandioze marketingact van de producent. Maar de sporters zijn voor veel jongeren idolen en ik vind dat ze met die positie en hun status een standpunt moeten innemen en niet automatisch akkoord moeten gaan. Als we reëel zijn, dan verwachten we niet zoveel effect van onze oproep bij de sporters. Maar het zou al mooi zijn als het een punt van discussie zou worden. Zoiets kan een slingerfunctie hebben.”

Van Dalen: “Onze oproep is indirect ook aan de overheid gericht, aan het ministerie van VWS. Als je wilt scoren als Nederland en dat wilt vieren, waarom neem je zoiets dan niet zelf op je? Waarom laat je het over aan Heineken? Het ministerie is nota bene hard bezig om alcohol te ontmoedigen. Het draait allemaal om geld, dat snappen wij ook wel, maar we willen toch een krachtig signaal laten horen.”

Bron: volkskrant.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl