NL EN
DONEER NU!

Wim van Dalen enthousiast over de actie van de KBO

20 januari 2016

Wim van Dalen enthousiast over de actie van de KBO Ouderenbond Unie KBO roept haar leden op om in de vastenperiode vanaf begin februari 40 dagen lang hun borreltje te laten staan. Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, is enthousiast over de actie voor 55-plussers, zo liet hij weten tijdens een interview op BNR. "Als deze ouderen echt merken dat ze fitter worden, hebben ze dat dagelijkse drankje niet meer nodig."

Van Dalen: "Voor deze groep verdwijnt het verschil tussen werk en vrije tijd. Het is eigenlijk elke dag weekend. Drinken is een gewoonte die er dan makkelijk in slijt. Veel mensen gaan er bovendien nog altijd - ten onrechte - van uit dat een dagelijks glaasje wijn de gezondheid alleen maar bevordert. Je kunt je er persoonlijk wel goed bij voelen, maar rode wijn vermindert zeker niet de kans op hart- en vaatziekten, terwijl te veel drinken wel de risico’s op kanker verhoogt."

Van Dalen hoopt en verwacht dat de jonge generatie van nu op hun oude dag minder vatbaar is voor dagelijks drankgebruik. Het feit dat er meer aandacht is voor de nadelen, maakt het onwaarschijnlijk dat zij massaal in dezelfde val trappen. "Jonge mensen worden beter geïnformeerd door hun directe omgeving, maar ook door bijvoorbeeld hun huisarts."

Bron: bnr.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl