NL EN
DONEER NU!

STAP en NVDI waarschuwen voor blurring met alcohol

16 mei 2023

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en de Nederlandse Vereniging voor Drank en Horeca Inspecteurs (NVDI) zien als nieuw gevaar dat alcohol op steeds meer plekken opduikt. Dat blijkt uit een artikel in De Stentor over het verbieden van happy hours.

VVD-Kamerlid Thierry Aartsen heeft onlangs een al vijf jaar oud plan om de regels rond de verkoop en het schenken van alcohol te versoepelen uit de mottenballen gehaald. Het gaat om een wetsvoorstel dat blurring (mengvormen tussen horeca en winkels/dienstverleners) toestaat.

Wim van Dalen, directeur van STAP, ziet de bui al hangen. "Dit is zo onwenselijk. Dan kun je straks overal wijn proeven in de supermarkt, bier halen bij de bouwmarkt, wijn drinken bij de kapper, alcohol kopen in de dierenwinkel. Op veel meer plaatsen word je dan geconfronteerd met alcohol."

De NVDI waarschuwt ook voor verruiming van de alcoholverkoop. Volgens voorzitter Nico Hesselink is het door de beperkte capaciteit van de handhaving nu al zeer lastig om toezicht te houden op alle legale en illegale verstrekpunten. "Als de politiek met dit wetsvoorstel akkoord gaat, wordt het toezicht op alle verstrekpunten nog veel moeilijker. Het wordt dweilen met de kraan open."

Bron: destentor.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl