NL EN
DONEER NU!

Van Dalen: “Meer Haltverwijzingen ligt ook aan alcoholverstrekkers en gemeenten”

27 augustus 2019

Van Dalen: “Meer Haltverwijzingen ligt ook aan alcoholverstrekkers en gemeenten” Vandaag besteedde BNR aandacht aan de toename van het aantal verwijzingen van alcohol drinkende jongeren naar Halt. Volgens directeur Wim van Dalen van Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ligt dat niet alleen aan de jongeren. Hij vindt dat er ook gekeken moet worden naar de rol van alcoholverstrekkers en de gemeenten.

Van Dalen: "Neem evenementen: drank is ruimschoots aanwezig, is goedkoop, de grote merken zijn aanwezig - het wordt jongeren ook wel heel makkelijk gemaakt, ze worden bijna uitgenodigd om te drinken."

Van Dalen ziet ook dat in sommige gemeenten er veel verzet is om de verstrekkers aan te pakken en dan pakken ze de jongeren maar aan. Van Dalen: "Sommige gemeenten vinden het gemakkelijker om jongeren aan te spreken. Die hebben moeite om consequent de verstrekkers te observeren en aan te pakken."

Tegen RTL Nieuws gaat Van Dalen in op wat de landelijke overheid kan doen, zoals alcohol duurder maken en het aantal verkooppunten terugdringen.

Bronnen: bnr.nl en rtlnieuws.nl.

STAP in de media

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl